U trendu

Razvoj podkasta u Srbiji: Nova mobilna aplikacija i eksluzivno predavanje Erika Nuzuma

Podkasti su nova audio forma koja postaje sve popularnija u Srbiji. Zahvaljujući Podcast.rs platformi, domaći podkasti će uskoro biti dostupni i putem mobilnih aplikacija- i to od 28. maja kada se održava onlajn konferencija o razvoju podkasta u Srbiji.

Erik Nuzum, ekspert koji je pomogao globalni proboj podkasta kao što su Invisibilia i TED Radio Hour- održaće ekskluzivnu onlajn radionicu i savetovanje za odabrane učesnike/ce.

Na onlajn konferenciji koju udruženje „Podkast podrška“ organizuje 28. maja sa početkom u 12.30, biće predstavljene mobilne aplikacije za IoS i Android platforme – koje će domaćoj publici omogućiti jednostavno slušanje podkasta, brojne nove funcionalnosti i specijalno kreiran edukativni sadržaj.
Pored Nuzuma, medju govornicima su i Evan Tracz, ispred USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija, Vladimir Radinović i Goran Vojteški iz „Podcast.rs“, Galeb Nikačević Hasci-Jare koji predstavlja podkast „Agelast“, Selena Kosorić za podkast koji je lansirao „Danas“, Goran Krgović iz „Sounder.fm“. 
Podkast je nova medijska forma koja obuhvata decentralizovani audio sadržaj koji je široko dostupan putem interneta. Kao takav postao je jedno od najbrže rastućih tržišta i neizbežan format velikih medijskih kuća ali i izvor informacija i zabave za čak do 70 odsto stanovništva u mnogim zemljama.

Podcast.rs platforma i aplikacije razvijene su okviru USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija (USAID Strenghtening Media Systems Project), koji sprovodi IREX.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.