U trendu

Razvrat na ulicama Beograda

„Ne znam kako je po manjim gradovima, verujem da je situacija još kud i kamo bolja, ali ovo što se u poslednje vreme može videti u Beogradu dostiže nikad zabeležene razmere.

Već sam pisala na forumu da sebi ne dozvoljavam nakon 23 sata da se vraćam sama kući. Jednostavno, koncentracija ljudi sa ludačkim pogledima je abnormalna, čim padne mrak.

Pre desetak dana mi se požalila prijateljica da je izašla napolje da kupi cigarete, do lokalnog dragstora, oko 00.30 sati i frapirala se prizorom. Na sred raskrsnice Vojislava Ilića i Ustaničke ulice, prostitutke formirale punkt. Ranije su bile ispod plavog mosta, a sad su, bez pardona usred gradske četvrti.

Sinoć ulazim u trolejbus, oko 22.30, sedam, a preko puta mene jedan ludak izobličene face, vadi mobilni telefon i sve vreme igra igricu sa sve uključenim i maksimalno pojačanim propratnim tonovima . Na Terazijama ulazi neki Ciganin sa ženom, uleće kao oslobodilac, seda, ona stoji pored njega, a on žvaće čačkalicu, razdrljene majice, ne zarezuje je ni za suvu šljivu, ona pokušava da vodi neku konverzaciju, a on bez pardona bulji nepristojno u druge žene, kao da je stao ispred izloga u ulici crvenih fenjera. Faca nasilnička, takvi i gafovi.

Malo dalje, grupa drogiranih omladinaca, vrište, deru se, kao da su na livadi vrške čuke.

Prosjaci na svakom koraku. Ispred mog radnog mesta čitava porodica uposlena. Muž, žena i troje dece i nikom ništa. Niko ne reaguje što matori tera devojčice od 4-5 godina da prose po ceo dan i po kiši i po snegu. Usred centra grada. Dakle, organizovana prošnja.

Da ne pominjemo one pomahnitale perače šoferšajbni ispred republičke skupštine.

Pre par nedelja izbacivači splava ubili od batina dečka jer se njegov ortak drznuo da nekom od njih šacne devojku, pa se ovaj mučenik umešao da brani druga.

A tek lokalne siledžije koje po pravilu rasturaju drogu i imaju zaštitu policije baš kao i one prostitutke odozgo koje zasigurno neko iz policije pomaže da ostanu na tom mestu za neki procenat.

O devojkama i razvratu oblačenja po BG splavovima, a i inače, da ne pričamo.

Čini mi se da će biti sve gore. Beograd se polako pretvara u jedan od onih nesigurnih gradova u kojima važe samo zakoni bluda, kriminala i razvrata.

Ozbiljno mi se nameće mišljenje da čovek posle 22 sata nema šta da traži napolju ako ne želi da provocira zlu sudbinu.“ (Sofija)

Uključite se i Vi u diskusiju o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.