U trendu

Reakcija DS-a zbog promene naziva Ulice Zorana Djindjića

Demokratska stranka (DS) osudila je večeras odluku Skupštine opštine Ivanjica da promeni naziv Ulice Zorana Djindjića u tom gradu, navodeći da „isti ljudi koji su lepili plakate sa imenom Ratka Mladića na Bulevaru Zorana Djindjića, danas u Ivanjici ukidaju naziv ulice“.

DS je u saopštenju ocenio da „svaki pristojan čovek u Srbiji ostaje nem pred takvim odlukama Vučićevih neiskrenih evropejaca“.

„Premijer Vučić pompezno je najavio podizanje spomenika Zoranu Djindjiću, iz ovih i drugih poteza jasno je da je reč samo o marketinškim potezima i dnevnopolitičkoj predstavi pred gradjanima Srbije koji poštuju Djindjićev rad. Ovim potezom, ruše spomenik koji još nisu ni sagradili“, stoji u saopštenju.

Demokrate su ocenile da je odluka odborničke većine u Ivanjici, koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS), „jedan od dokaza da iako su promenili odelo, njihova politika ostaje ista“.

„Poražavajuće je da im Zoran Djindjić smeta i 13 godina nakon njegovog ubistva. DS, ali na prvom mestu Srbija, zahteva poštovanje prema ubijenom premijeru, koji je trasirao evropski put i demokratsko opredeljenje Srbije“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar