Rebić: U prvim satima kontrole brzine na autoputevima kažnjeno oko 70 vozača

Direktor policije Vladimir Rebić obišao je danas naplatnu stanicu kod Vrčina i izjavio da je već u prvim satima početka kontrole prosečne brzine na autoputevima u Srbiji na šest naplatnih stanica kažnjeno oko 70 vozača koji su prekoračili dozvoljenu prosečnu brzinu od 120 kilometara na sat.

„Od danas će na svim čeonim naplatnim stanicama policijski službenici zaustavljati vozače koji prekoračuju brzinu i kažnjavati ih na licu mesta“, kazao je Rebić, a prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rekao je da vozačima koji napuste auto-put ranije i izadju na bočne naplatne stanice, kazna će stizati na kućnu adresu.

On je naveo da će saobraćajna policija nastaviti sa merenjem brzine svim raspoloživim radarskim uredjajima kao i vozilima bez obeležja policije, takozvanim presretačima a sve u cilju smanjenja broja žrtava na srpskim putevima.

„Ovaj sistem je usmeren u cilju promene navika vozača i svi zajedno treba da sačuvamo ljudske živote“, kazao je direktor policije.

Rebić je kazao da se radi o projektu Ministarstva unutrašnjih poslova i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ koji omogućava efikasan način kontrole.

Prema njegovim rečima, u susret velikom broju turista koji će proći kroz Srbiju dogovoreno je da se o toj novini obaveste ambasade zemalja čiji putnici najviše koriste autoputeve u Srbiji da bi na vreme bili informisani o merenju prosečne brzine i na taj način smanjili prekršaje koje čine stranci.

Direktor policije zahvalio je Kancelariji za informacione tehnologije vlade Srbije jer je obezbedila mogućnost da se novčana kazna za prekršaj koji je nastao usled prekoračenja prosečne brzine na auto-putu, plati na licu mesta na post terminalu, što je posebno značajno za strane državljane koji ne moraju da se isključe sa auto-puta i idu u menjačnicu ili banku da razmene novac

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike