U trendu

Redžepović: Vučić koristi funkciju da bi me omalovažio i vređao

Urednik portala Telepromter Danilo Redžepović ocenio je danas da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić koristi funkciju kako bi omalovažio njega kao ličnost i njegov novinarski rad.

„Smatram da je apsolutno nedopustivo i neprimereno da premijer jedne države novinare koji ne pišu hvalospeve na njegov račun, već se bave istinitim izveštavanjem, označava kao ‘reketaško-banditske organizacije’ i ‘ološe’ „, naveo je Redžepović u pismu dostavljenom medijima.

On je ocenio i da takve pogrdne reči premijera Vučića mogu da se tumače kao vid pritiska.

„Smatram da mi premijer Vučić šalje jasnu poruku da će nastaviti da me omalovažava i vređa u javnosti kao premijer Srbije sve dok ne prestanem da pišem o njemu u kontekstu koji mu ne odgovara“, napisao je urednik „Telepromptera“.

On je naveo i da je „duboko razočaran što je premijer Srbije iskoristio veliko poverenje naroda i medijsku pažnju koja mu sleduje sa tom funkcijom kako bi se „na najmizerniji način obračunavao sa novinarima“ i dodao da čvrsto veruje da Vučić ima mnogo pametnija i važnija posla od ruganja novinarima.

Redžepović je uputio i protest zbog, kako je naveo, hajke koju je državni vrh pokrenuo protiv njega posle objavljivanja transkripta razgovora između Bojana Pajtića i Lidije Udovički.

„Ako premijer Srbije smatra da će pritiskom i svojim neprimerenim izjavama sprečiti moj dalji rad, želeo bih ovom prilikom da ga uverim u suprotno. Nastaviću da pišem i radnim onako kako sam i do sada radio i pisao, ma koliko se to njemu dopadalo ili ne“, poručio je urednik Telepromptera.

On je premijeru Srbije skrenuo pažnju na činjenicu da njegov posao nije da kritikuje, vređa i omalovažava novinare, već da obavlja posao predsednika Vlade Srbije.

„Podsećam premijera na Zakon o javnom informisanju i medijima koji kaže da su državnici dužni da trpe kritike javnosti i novinara. Zašto Aleksandar Vučić otvoreno krši zakon kojim se u svetu hvali?“, zaključio je Redžepović.

Reagovalo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenivši da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić mora da vodi računa o javnoj komunikaciji i da je nedopustivo to što za urednike portala Teleprompter i nedeljnika Tabloid koristi uvredljive izraze kao što je „ološ“.NUNS je apelovao na premijera Vučića da brigu o neprofesionalizmu medija i eventualnim sankcijama prepusti nadležnim organima, regulatornim i samoregulatornim telima koja moraju da reaguju u svim slučajevima povrede časti i ugleda predsednika Vlade, ali i svakog građanina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.