U trendu

Rekonstruisan jedan od najstarijih vrtića na Balkanu

BEOGRAD – Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović obišla je danas rekonstruisani vrtić „Kraljica Marija“, koji je izgrađen 1926. godine i jedan je od najstarijih vrtića na Balkanu.

Vidović je podsetila da je donator za izgradnju tog vrtića bila kraljica Marija Karađorđević, po kojoj je vrtić i dobio naziv.

Navela je da je Grad Beograd izdvojio novac za kompletnu rekonstrukciju objekta, a u toku prošle godine urađena je fasada, potpuno je saniran krov, zamenjeni su dečiji toaleti, unutrašnji radovi su kompletno urađeni, tako da deca danas imaju kompletno uređen prostor za boravak.

„Na taj način, ne samo da se brine o tome da deca borave u bezbednom i zdravom prostoru nego se i čuva istorija našeg grada“, poručila je Vidović.

Navela je da je za ovu godinu budžetom Grada predviđeno dodatnih 200 miliona dinara za tekuće održavanje vrtića na teritoriji Beograda.

Nastaviće se i sa izgradnjom novih objekata i proširenjem kapaciteta, kako bi svi najmlađi Beograđani našli svoje mesto u vrtiću.

„Najvažniji projekti na kojima svi posvećeno radimo se upravo odnose na decu i drago mi je da mališani sada mogu da uživaju u još jednom uređenom kutku, novom mestu za druženje i igru“, rekla je Vidović.

Poručila je da Grad Beograd, pored brige o najmlađim sugrađanima, takođe brine o zaposlenima u predškolskim ustanovama.

Grad je, pored poklon-vaučera koje su dobili svi zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, obezbedio i novogodišnju čestitku za sve zaposlene u predškolskim ustanovama u iznosu od 6.000 dinara, kazala je Vidović i dodala da se u narednom periodu očekuje i isplata solidarne pomoći.

Direktorka vrtića Dušanka Jovičić izrazila je zadovoljstvo što je taj vrtić konačno posle dugog niza godina obnovljen, a njegovi kapaciteti prošireni.

Pozvala je roditelje da decu Savskog venca na sledećem konkursu upišu u taj vrtić.

Zamenik predsednika opštine Savski venac Uroš Tripković je poručio da očekuje da će izvedeni radovi znatno doprineti boljem funkcionisanju te ustanove i da je najvažnije što će još jedna grupa najmlađih sugrađana imati toplo, bezbedno, čisto i uredno okruženje, kakvo i zaslužuju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.