Rekonstruisana zdravstvena stanica u Zaklopači

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević obišao je danas rekonstruisani objekat zdravstvene stanice u Zaklopači koja je danas počela da radi.

Kako se navodi u saopštenj Gradske uprave, Nikodijević je istakao da je naselje Zaklopača posle rekonstrukcije dobilo optimalnu zdravstvenu stanicu u kojoj osnovnu zdravstvenu zaštitu može da dobije 2.500 građana.

Radovi u zdravstvenoj ambulanti u Zaklopači obuhvatili su kompletnu rekonstrukciju unutrašnjih prostora, zamenu stolarije, bravarije, nemedicinskog nameštaja i rekonstrukciju toaleta.

„U ovom naselju mahom živi starije stanovništvo i za njih je veliki napor kada medicinsku zaštitu moraju da potraže u drugim, udaljenijim naseljima. Sanacijom ove zdravstvene stanice, olakšali smo život stanovnicima ovog naselja i naše opredeljenje je da stvorimo uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu koja će biti jednaka za sve stanovnike Beograda, bez obzira na mesto gde žive“, rekao je Nikodijević.

On je istakao da ovo nije jedina zdravstvena stanica koja se obnavlja na teritoriji Grocke.

U toku su i radovi u Umčarima, koji će vrlo brzo biti završeni, kao i u Vrčinu.

Dom zdravlja Grocka uspeo je da vrati dugove iz 2004. i 2005. godine, koji su u ogromnoj meri opterećivali funkcionisanje ove zdravstvene ustanove i danas je stanje mnogo bolje, kazao je Nikodijević.

On je istakao da se radi i na rešavanju problema hemodijalize za stanovnike ove opštine.

„Razgovarali smo s Ministarstvom zdravlja i republičkim fondom, u toku je izrada projekta, tako da će centar za hemodijalizu u opštini Grocka biti napravljen. Verujem da ćemo vrlo brzo krenuti u izgradnju tog centra i time rešiti veliki problem sa kojim se suočavaju i pacijenti i Dom zdravlja u Grockoj“, kazao je Nikodijević.

Gradska sekretarka za zdravstvo Vera Dražić istakla je da je ove godine za Grocku opredeljeno 22,5 miliona dinara.

Deo novca je namenjen za rekonstrukciju ambulanti, a deo za novu opremu u centralnom objektu u Grockoj.

„Sve što je potrebno za laboratoriju biće novo – hemodijalizatori, defibrilatori i druga oprema. Ove godine će biti nabavljena i tri nova vozila kako bi se obezbedio adekvatan prevoz za pacijente dok se ne uspostavi centar za hemodijalizu na teritoriji Grocke“, rekla je Dražić, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike