U trendu

RGB+Laserski bioskopski projektor u Kombank dvorani

BEOGRAD – U Velikoj sali Kombank Dvorane je prvi put u regionu instaliran je RGB+ laserski bioskopski projektor, koj će posetiocima omogućiti da uživaju u visokom kvalitetu sadržaja na filmskom platnu, saopštili su iz Kombank dvorane.

Zahvaljujući sredstvima odobrenim po osnovu konkursa Filmskog Centra Srbije za digitaliziaciju, najveća sala u Dvorani, koja ima 1382 mesta, pored svih multifunkcionalnih karakteristika i zahavljujući svojoj akustičnosti i na ovaj je način postala najbolje opremljena bioskopska sala u Srbiji i regionu.

RGB+ laserska projekcija se odlikuje po svojim karakteristima da stvara neverovatan osećaj realnost boja i u skladu sa digitalnim bioskopskm standardom dostiže 98.5% stvarnosti između žive slike i ono što vidimo na bioskopskom platnu.

Izvor svetlosti je za 30 posto jači u odnosu na druge projektore i sa 20 odsto više kontrasta. Uz generisanja 12 svetlosnih lumena po watu električne energije instalirani RGB+ laserski projektor štedi i do 70 odsto električne energije.
Tako će sada, a u kombinaciji sa vrhunskom audio opremom, ugođaj gledanja filmova u velikoj sali Kombank Dvorane postati jedno sasvim novo i posebno iskustvo.
Ovo je poslednja reč tehnologije bioskopskog projektora i tek nakon samo nekoliko instaliranih projektora ovog tipa u svetu, Beograd i Srbija su dobili priliku da budu među odabranima, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.