U trendu

RHMZ: Do četvrtka nestabilno sa vremenskim nepogodama

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će do četvrtka biti nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, ponegde i kratkotrajnim vremenskim nepogodama, izraženijim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije gde se očekuje i lokalna pojava grada i olujnog vetra.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno. Pre podne sa dužim sunčanim intervalima, od sredine dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i pojavom grada, očekuju se u većini krajeva, a biće izraženiji na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije.

Vetar će biti slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 11 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, posle podne kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar će biti slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura će biti oko 18 stepeni, najviša dnevna oko 27 stepeni.

Biometeorološka prognoza za sredu, 13. maj 2018:

Nastavlja se period sa relativno nepovoljnom biometeorološkom situacijom za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim bolesnicima i osobama sa psihičkim tegobama. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, bolovi u mišićima i zglobovima su mogući kod osetljivih osoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.