U trendu

Sutra ujutru ponegde i jak mraz, do minus 12 stepeni

BEOGRAD – U Srbiji će sutra ujutru biti umeren, ponegde i jak mraz, magla ili niska oblacnost.

U Banatu i u centralnim predelima biće i jak mraz, sa temperaturama od -12 do – 5 stepeni, upozorio je RHMZ.

Naoblacenje koje će pre podne zahvatiti severne, posle podne prosirice se i na ostale predele, samo ce tokom prepodneva u centralnoj i juznoj Srbiji biti umereno oblacno sa suncanim periodima.

Provejavanje slabog snega ocekuje se na severu
zemlje. Vetar slab do umeren jugozapadni, uvece u skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura od -12 do -5 ?, najvisa dnevna od -3 na jugu do 3 stepena na severu.

U Beogradu će ujutru biti umeren, na sirem podrucju grada i jak mraz, od -10 do -5 stepeni. Tokom dana umereno i potpuno
oblacno i malo toplije. Vetar slab do umeren jugozapadni, uvece u skretanju na zapadni. Najvisa temperatura biće oko 2 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 19. janaura, očekuje se da će od nedelje biti toplije.

U nedelju umereno do potpuno oblacno i u vecini mesta suvo. Tokom noci ka ponedeljku i u ponedeljak oblacno, na severu sa kisom, u centralnim predelima sa mesovitim padavinama (kisa i sneg), dok ce na jugu i u brdsko-planinskim predelima padati sneg. U utorak će biti promenljivo oblacno, na severu suvo sa suncanim periodima, u ostalim predelima mestimicno sa slabim
snegom. U sredu i cetvrtak suvo sa duzim suncanim periodima i toplije. U petak se očekuje novo naoblacenje sa kisom, koja ce u subotu preći u sneg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar