U trendu

RHMZ upozorava: Uslovi za obilne pljuskove

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje zbog nestabilnog vremena, sa uslovima za lokalno obilne pljuskove sa grmljavinom i gradom – više od 20 mm/3 h.

Kako se navodi u saopštenju, upozorenje na postojanje uslova za obilne padavine odnosi se na period do kraja sedmice, uglavnom u centralnim i južnim krajevima Srbije, a od ponedeljka i u Vojvodini.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i sparno mestimično sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u centralnim i južnim krajevimam gde se očekuju i obilniji pljuskovi i pojava grada.

U jutarnjim satima po kotlinama kratkotrajna magla. Vetar slab, promenljivog pravca, pojačan u zoni pljuskova. Jutarnja tempetratrura od 13 C do 18 stepeni, najviša dnevna od 25 na jugu do 30 stepeni na severu, saopstio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, toplo i sparno uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova i grmljavina uglavnom po podne. Vetar slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura oko 18 C, najviša dnevna oko 29 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će biti promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina, do kraja nedelje uglavnom u centralnim i južnim, a od ponedeljka do srede i u ostalim krajevima.

Maksimalna temperatura u većini dana dostizaće 25 do 30 stepeni, sredinom sedmice malo svežije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.