U trendu

Rijaliti u etru tek posle 23 časa

„Od sledeće nedelje svi rijaliti programi poput „Velikog brata”, „Farme” i „Parova” biće emitovani tek od 23 časa,“ kazao je predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Goran Karadžić.

– Imali smo strpljenja, nismo želeli da narušavamo uređivačka prava, ali izricanje mera nije dalo rezultate. Emitovanjem tolike količine rijaliti emisija narušena je i raznolikost programa na osnovu koje su emiteri i dobili dozvole. Zbog toga smo na jučerašnjem sastanku Saveta REM-a doneli preporuku koja je obaveštenje emiterima da će morati rijaliti programe da emituju tek od 23 sata. Preporuka sama po sebi nije obavezujuća, ali ona prethodi uputstvu koje se mora poštovati – objašnjava Karadžić.

Predsednik Saveta REM-a očekuje da će ova zabrana stupiti na snagu već početkom sledeće nedelje, to jest čim Ministarstvo kulture i informisanja da saglasnost. Na sastanku Saveta trebalo je da se raspravlja i o zahtevu za ukidanjem rijalitija „Farma” koji je podneo tužilac Dragan Jovanović iz Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu. Međutim, ovaj zahtev nije razmatran jer se tužilac Jovanović pozivao na Zakon o radiodifuziji koji više ne važi.

U REM-u je trebalo i da se suoče vlasnik televizije Pink Željko Mitrović i vlasnik Adrija medija grupe Aleksandar Rodić. Ali, Rodić se nije pojavio, iako se upravo on obratio REM-u zbog, kako je tvrdio u prijavi, „povrede ličnog interesa” na televiziji Pink.

– Šest od osam članova Saveta glasalo je da se postupak obustavi, budući da se Aleksandar Rodić nije pojavio iako mu je poziv dostavljen – kaže Karadžić.
(V. M. A. „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar