U trendu

Rodić odbacuje optužbe Bogićevića uz dokumentaciju

Predsednik Adria media grupe Aleksandar Rodić odbacio je danas optužbe vlasnika „Farmakoma“ Miroslava Bogićevića da ga je rekatirao sa milion evra kako bi Bogićevićevom „Faramakomu“ omogućio da otkupi udeo nemačkog VAC-a u „Politici“.    

Rodić je uzvratio optužbom da su njega reketirali Bogićević, zajedno sa Goranom Veselinovićem uz podršku lidera Srpske napredne stranke  Aleksandra Vučića. U saopštenju Rodić je izrazio uverenje da je Bogićević nateran na lažnu i besmislenu izjavu, kada je juče rekao da je dao milion evra da bi njegov „Farmakom“ otkupio udeo nemačkog VAC-a u „Politici“.

„Pre nedelju dana predstavnici nemačkog VAC-a su me obavestili da im je Vučić preko posrednika poručio da je protiv toga da VAC svoja preostala prava i potraživanja proda meni. Vučić im je rekao da ja nisam vlasnik Kurira i da nemam para da im platim“, naveo je Rodić. 

U saopštenju poslatom sa šest dokumenata, medju kojima su su i papiri o prodaji akcija iz 2012. kao i rešenja o izvršenju, Rodić je naveo da je februara 2012. pod pritiskom tadašnje DS vlasti, s Bogićevićem zaključio ugovor o prodaji akcija u svojoj kompaniji koja je sa VAZ-om potpisala Ugovor o otkupu potraživanja prema „Politici“. 

„Bogićević se obavezao da mi za to plati 3,5 miliona evra da bi stekao potraživanja prema Politici od ukupno 15,3 miliona evra. Zaključili smo ugovor, on je dao menice kao garanciju. … Posle mesec dana potpisali smo protokol kojim je potvrdio da sam ja sve svoje obaveze izvršio“, naveo je Rodić.

Prema Rodićevim rečima, po dolasku na vlast SNS-a, njemu je ponovo traženo da Bogićeviću oprosti više od polovine duga. „Kad sam to prihvatio, oni su izigrali dogovor, samo su kupovali vreme. Čak sam u maju 2014. godine, na zahtev Bogićevića, s njim zaključio poravnanje u kojem on priznaje dug koje smo overili pred sudom u Beogradu (ov. br. 25005/2014). Međutim, ni to nije ispoštovao“, naveo je Rodić. 

Kako je naveo, sud u Šapcu je po njegovom predlogu u martu 2014. godine doneo odluku da mu je Bogićević dužan 412.747.687,5 dinara.

„Državni izvršitelj Srbije me je izvestio pre nedelju dana da Bogićević nema imovinu i da je sve otuđio i sakrio, i da od njega neću moći da se naplatim“, dodao je Rodić.

„Očigledno je i Politici i srpskoj vladi i tajkunima Bogićević bolji kao vlasnik Politike jer je ‘ucenjen’ krivičnim postupkom koji se protiv njega vodi zbog štete koju je naneo srpskim državnim bankama, koja se meri u stotinama miliona evra“, naveo je direktor Adria media grupe. 

Vlasnik „Farmakoma“ Miroslav Bogićević izjavio je juče da ga je gazda „Kurira“ reketirao kako bi preuzeo dve novinske kuće i da iza svega stoji DS. Bogićević je tvrdio da je Rodiću dao milion evra u kešu kako bi njegovom „Farmakomu“ omogućio da otkupi udeo nemačkog VAC-a u „Politici“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.