U trendu

Roditelji nepokretnog sina mole da se sanira put

U rudničkom selu Ugrinovci bračni par Urošević je prinudjen da zbog neprohodnog puta kojim ne može da prodje sanitet nosi nepokretnog sina Strahinju, a njihova najveća želja u 2016. godini je da lokalna vlast obezbedi kamen za nasipanje puta u dužini od 350 metara.

Nebojša (41) i Jelena (36) Urošević roditelji su petoro dece. Put je „spasenje“ za njihovog trećeg sina Strahinju (13) koji ima cerebralnu paralizu i potpuno je nepokretan.

Zbog neprohodnog puta sanitet dve godine ne može da dodje do njihove kuće zbog čega su roditelji prinudjeni da ga nose na ledjima.

Kako je Nebojša Urošević kazao agenciji Beta sve je počelo pre dve godine kada je bujica odnela podlogu.

On je tada svojim novcem platio šest kamiona da „dovuku“ kamen, a pomogla je i Opština.

„Od Ibarske magistrale udaljeni smo 700 metara, ali je polovinu puta odnela voda i svaka kiša pravi bujicu odnoseći sve što se naspe, jer mora da se stavi debeo sloj kamena, a mi nemamo para“, kazao je Urošević.

Urošević je rekao da sanitet dodje do reke Dragobilj i da dalje ne može i da zato on nosi sina, a da fizioterapeutkinja, koja nedeljno radi njegovu rehabilitaciju dolazi peške.

On je rekao da su u Opštini svi obećavali da će trajno rešiti problem, ali da sve na tome i ostaje.

Ostala četvorica sinova Borisav (15), Vladan (13) petogodišnji Nenad i Nemanja koji tek slavi prvi rodjendan čine sve da bratu olakšaju dan, a njihovi roditelji žive od poljoprivrede i ne traže nikakvu materijalnu pomoć.

„Ne mogu da shvatim da neće da nam pomognu, jer u ovom delu ima još deset kuća, ali mi smo u najtežoj situaciji, zbog bolesti deteta, a kako vlasti misle da mladi ostaju na selu“, kazao je Nebojša.

Zamenik predsednika Opštine Miroslav Milovanović izjavio je da mu je poznat slučaj i da će, sa prvim lepim danima, taj put biti trajno saniran i osposobljen za saobraćaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.