najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Roditelji treba da procenjuju kvalitet rada nastavnika

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da bi roditelji trebalo da procenjuju kvalitet rada nastavnika, jer se u razvijenom svetu oni pitaju, dok u Srbiji imaju samo formalno učešće.

„Napravićemo tela po uzoru na njihove modele, osnažićemo ih, formirati drugačije školske odbore, jer je interes svih da bude bolje“, rekao je Šarčević za Blic od nedelje.

On je najavio da će od sledeće godine informatika biti obavezan predmet i da će biti prvi predmet uveden po konceptualnom modelu.

„Pre toga se mora utvrditi šta je to što nedeljno opterećuje učenike, da ne bi bilo priče da se uvodjenjem informatike svi standardi pomeraju“, kazao je Šarčević za Blic.

Na pitanje kakav je njegov stav prema studentima koji su fakultet upisali pre Bolonje a još ga nisu završili, Šarčević je kazao da ne podržava loše djake, ali da razume socijalno stanje i potrebe.

„Stiglo mi je 500 mejlova. Pozvao sam ih ovde. Kad su došli, lično sam im rekao da ne podržavam loše djake…Kako ta priča predugo traje, obratićemo se fakultetima da vidimo njihov stav“, naveo je Šarčević.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike