U trendu

Rođendan „Zelenila“, Radojičić i matematičari posadili stablo

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, direktor „Zelenila-Beograd“ Slobodan Stanojević i učenici Matematičke gimnazije koji su na Olimpijadi ostvarili izvanredan uspeh, posadili su danas stablo u Pionirskom parku, čime su simbolično obeležili dan osnivanja tog preduzeća – 22. oktobar.

Ove godine „Zelenilo“ obeležava 89 godina od osnivanja, a stablo su sa Radojičićem i Stanojevićem posadili učenici Matematičke gimnazije Pavle Martinović, Aleksa Milojević, Jelena Ivančić i Jovan Toromanović.

Oni su letos doneli dve zlatne medalje sa Međunarodne matematičke olimpijade u Rumuniji, dok su ekipno zauzemli visoko 13. mesto na svetu.

„Ne razumem se previše u botaniku,ali mi se ovo svdija i drago mi je što smo malo pomogli ozelenjivanje grada“, rekao je Aleksa.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da je „Zelenilo“ veoma značajno preduzeće za grad, koje sa više od 1.000 radnika, održava više od 3.000 hektara zelenih površina u prestonici.

„To je jedna velika zelena oaza u Beogradu, za koju želimo da bude još veća, lepša i bolja i to je jedna od vizija razvoja grada“, rekao je Radojičić.

Kako je rekao, stablo koje je posađeno sa mladim matematičasa na određeni način simbolizuje njihovu saradnju i podršku koju Grad pruža toj sjajnoj deci, koja osvajaju medalje i time pokazuju koliko su dobri i pametni.

Direktor „Zelenila“ Slobodan Stanojević rekao je da 89. rođendan obeležavaju radno, a da je poslovanje iz godine u godinu uspešnije i bolje.

Istakao je da je za poslednje četiri godine obnovljeno 230 dečjih igrališta i zelenih površina u gradu.

Pionirski park biće bogatiji za stablo fotinije, dekorativne zimzelene vrtse koja se može naći na istoku, od Himalaja do Japana, na jugu od Indije i Tajlanda, kao i u Severnoj Americi.

To je niže drvo ili viši žbun, visine od dva do četiri metra. Plod je crvena bobica, koja kasnije dobija crnu boju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar