Ruši se škola u naselju Leštane, u novu đaci ulaze 2019.

BEOGRAD – Građevinska inspekcija opštine Grocka danas je donela rešenje o rušenju škole u naselju Leštane, izjavio je predsednik te opštine Dragoljub Simonović i dodao da će biti izgrađena nova škola u koju će đaci ući prvog septembra 2019. godine.

„Donošenje rešenja o rušenju postojeće škole je u skladu sa jučerašnjim obećanjem zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića građanima Leštana da će rušenje škole početi otprilike za tri nedelje kako bismo pripremili teren za početak izgradnje nove škole, kako smo i obećali“, rekao je Simonović za Tanjug.

Naveo je da je planirano da nova škola primi 720 učenika, umesto sadašnjih 220 i da će to biti najmodernija škola na teritoriji opštine Grocka, a možda i šire.

Dok škola ne bude izgrađena, kaže Simonović, đaci će ići u Osnovnu školu „Miloje Vasić“ u Kaluđerici i to prevozom koji će opština Grocka organizovati zajedno sa Gradom Beogradom.

„Mislim da će to biti u redu jer ne postoji druga tehnička mogućnost da rušimo školu i gradimo novu, a da decu privremeno ne izmestimo u drugu školu“, rekao je Simonović.

Inače, on i zamenik gradonačelnika Goran Vesić su juče razgovarali sa građanima Leštana, a Vesić je rekao da će u izgradnju nove škole Grad Beograd i Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije uložiti skoro četiri miliona evra.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike