U trendu

'Rusija podržava Srbiju na putu da postane lider na Balkanu'

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović saopštio je danas da „Rusija u potpunosti podržava Srbiju na putu da postane lider na Balkanu“.

Popović je saopštenje uputio iz Moskve gde se sastao sa više ruskih zvaničnika uoči Kongresa vadajuće partije Jedinstvena Rusija.

Popović je kazao da su „Balkan i Srbija važna pitanja za Rusiju“ i da je posle inauguracije novoizabranog američkog predsednika, Donalda Trampa, „on uveren da će srpski interesi u regionu biti u većoj meri uvaženi od strane medjunarodne zajednice, zahvaljujući boljem razumevanju izmedju Rusije i SAD“.



Po njegovim rečima, to su loše vesti za Albance i Hrvate, „ali i za one koji sede u Beogradu i rade protiv interesa Srbije“. 



Popović je dodao da „Srbiju očekuje naporan rad, sprovodjenje korenitih promena u društvu, uklanjanje svih prepreka koje su sprečavale Srbiju da zauzme svoju prirodnu ulogu lidera na Balkanu“. 



Kako je ocenio, „Srbija treba da postane ekonomska, vojna i politička regionalna sila, što je pozicija koja joj i pripada“.

U razgovorima u Rusiji, posebno je naglašeno da su „zvaničnoj Moskvi potrebni ekonomski snažni Srbija i Balkan i da je ona spremna da pomogne da do toga dodje“.

„Najvažnije je da na tom putu prihvatimo pruženu ruku bratske Rusije“, zaključio je predsednik SNP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.