U trendu

Rusija se meša u unutrašnja pitanja Srbije

Član Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je, povodom izjave ruskih zvaničnika da je proteste u Beogradu organizovao Zapad, da se Rusija meša u unutrašnja pitanja u Srbiji.

„Ovakve izjave su mešanje u unutrašnje odnose u Srbiji, tj. jasna podrška onima koji već duže vreme u Srbiji imputiraju ideju o stranim plaćencima sa Zapada, špijunima stranih službi i slično. Te tvrdnje su potpuno netačne“, rekao je Veselinović za list Danas.

Veselinović je rekao da je ideja da se inicijativa Ne da(vi)mo Beograd diskredituje na sve moguće načine.

Rusko ministarstvo spoljnih posloba ocenilo je danas da se mešanje Zapada u unutrašnje stvari zemalja na Balkanu ukorenilo i da iza gradjanskih protesta u Beogradu stoje SAD.

„Mi smo obratili pažnju na tekstove u srpskim medijima o učešću američkih diplomata na mitinzima u Beogradu protiv rukovodstva Srbije. Direktnii organizatori tih akcija su nevladine organizacije, koje se finansiraju iz inostranstva. Izgleda da im u inostranstvu ne veruju previše, čim u protestima učestvuju diplomate“, rekla je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.