Sa novom karticom za prevoz i razne pogodnosti

BEOGRAD – Grad Beograd je pre nekoliko dana raspisao tender za izbor novog partnera za naplatu karata i upravljanje vozilima javnog gradskog prevoza, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je jedan od uslova tendera da se nova kartica ne koristi samo za javni prevoz, već i za ostvarivanje raznih pogodnosti.

U izjavi za Tanjug pojasnio je da će se nova kartica, koja će izgledati slično kao Busplus kartica, zvati Beogradska kartica kojom će građani moći da plaćaju javni prevoz, ali i dobijaju popuste prilikom ulaska u muzeje, pozorišta, na gradske bazene, plaćanja infostana i drugih gradskih dažbina…

„Razgovaraćemo sa ugostiteljskim i drugim maloprodajnim objektima da i oni daju popuste za Beogradsku karticu i na taj način omogućimo ljudima da sa tom karticom dobijaju dodatne benefite“, rekao je Vesić.

Osim toga, dodao je da su u tenderu tražili i da se omogući dopuna novca na kartici putem reciklaže.

„Krećemo u potpuno nov sistem reciklaže, odnosno separacije otpada u gradu. Radimo 17 reciklažnih dvorišta i postavićemo automate širom grada na kojima će građani moći da ubacuju PET ambalažu. Umesto da dobijaju novac za tu ambalažu, moći će da prislone karticu i dopune je novcem koji će koristiti za javni prevoz ili neke druge popuste koje će ostvarivati sa njom“, dodao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.