U trendu

Šabić: Izjave Vučića i Gojković o Savamali nekorektne i neosnovane

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je danas da objavljivanje imena tužioca u slučaju rušenja u Savamali nikako ne utiče na tok tog predmeta, a da su izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković o tome nekorektne i da nemaju nikakav osnov u pravnom ili činjeničnom stanju.

Povodom Vučićeve izjave da je objavljivanje imena pokazatelj da u Srbiji postoje dupli standardi i dokaz da neki mogu da vrše pritisak na nezavisne državne organe i izjave Maje Gojković da je to objavljivanje opasno i nečuveno, Šabić je naveo da „ni premijerovo pominjanje nekakvih ‘dvostrukih aršina’, ni predsednicino ‘nečuveno’ nemaju nikakav osnov u pravnom ili činjeničnom stanju“.

Dodavši da ne otvara pitanje da li su takvi komentari nosioca najviših državnih funkcija pokušaj uticaja na rad nezavisnog kontrolnog organa, poverenik je naglasio da objavljivanje podataka o broju kojim je predmet označen i imenu postupajućeg nosioca funkcije ni u kom slučaju i ni na kakav način ne utiče na njegovu samostalnost.

„To, razume se, ne utiče ni na tok predmeta i ne usmerava ga u bilo kom pravcu, pa ni npr. prema ‘idiotima iz vrha gradske vlasti’, što je premijer sebi dozvolio“, kazao je poverenik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.