najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šabić: Lični podaci više neće biti u “Dnevnim biltenima”

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da je njegov današnji sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem “po svemu bio vrlo uspešan” i dodao da će MUP prestati sa obradom ličnih podataka u “Dnevnim biltenima”.

“Sastanak je po svemu bio vrlo uspešan. Ministar prihvata sve argumente iz upozorenja koje sam uputio MUP-u i u vezi sa nepostojanjem pravnog osnova i u vezi sa nejasnom svrhom obrade ličnih podataka u ”Dnevnim biltenima””, izjavio je Šabić Tanjugu.

Šabić je ranije danas objavio je na tviteru da je razgovarao sa ministrom Stefanovićem i da MUP više neće, kako je naveo, objavljivati lične podatke u “Dnevnim biltenima”.

“Dobar razgovor s ministrom unutrašnjih poslova N.Stefanovićem. Lični podaci više neće biti u ”Dnevnim biltenima””, napisao je Šabić.

Poverenik Šabić je u ponedeljak upozorio MUP da nedozvoljeno dostavlja lične podatke građana drugim organima vlasti.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je upozorio MUP da sprovodi nedozvoljenu obradu podataka o ličnosti prilikom izrade biltena o prijavljenim krivičnim delima i prekršajima, kao i intervencijama policije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike