U trendu

SAD pripremaju svog kandidata za predsednika Srbije

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da se odlaže formiranje Vlade Srbije se jer je mandatar Aleksandar Vučić suočen s jakim spoljnim pritiscima.

On je u intervjuu za Večernje novosti najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije i dodao da i „Amerikanci pripremaju svog kandidata“ za predsednika Srbije.

Šešelj je u intervjuu objavljenom na internet stranici tog lista naveo da Moskva očekuje da u Vladi budu srpske patriote, proruski orijentisane, dok SAD insistiraju da u Nemanjinu 11. udje što više prozapadnih „igrača“ koji će nametnuti sankcije Rusiji.

Šešelj je rekao i da nije  siguran „kako će Vučić da prelomi“ a da odluku mogu da mu olakšaju dva velika dogadjaja  –  Bregzit i propast puča u Turskoj koji su, prema njegovim rečima „režirali Amerikanci“.

„Ušli bismo u vladu sa Vučićem kada bi on jasno rekao da Srbija odustaje od EU, koja nam otima Kosovo i uništava zemlju, i kada bismo se okrenuli carinskoj i vojnoj uniji sa Rusijom“, rekao je on.

Lider radikala je naveo da će se kandidovati za predsednika Srbije i da kampanju počinje 1. septembra.

On je ocenio da bi Vučić bio najozbiljniji kandidat Srpske napredne stranke, dodavši da je pitanje da li će se odreći premijerske pozicije „koja ima mnogo više ovlašćenja“.

„SAD pripremaju svog kandidata, ali su digli ruke od izandjalih političara kao što su Tadić, Pajtić, Jovanović, Čanak, ali i od Radulovića, koji je neuračunljiv… Postoji opcija da istaknu nekog nestranačkog kao što je Saša Janković ili da nateraju Vučića da kandiduje Zoranu Mihajlović“, rekao je Šešelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar