U trendu

Sajam nameštaja od 8. do 13. novembra

Na Beogradskom sajmu od 8. do 13. novembra biće održan 54. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, a od 8. do 12. novembra 54. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, rečeno je danas na konferenicji za novinare.

Na te dve manifestacije učestvovaće više od 520 izlagača iz 45 zemalja, a procenjuje se da će ih posetiti preko 85.000 ljudi.

U svim halama Beogradskog sajma, tokom šest dana biće izložen nameštaj svih vrsta i namena, proizvodi za uređenje enterijera i unutrašnju dekoraciju, kao i mašine, alati i repromaterijal koji se koristi u kompleksnoj industriji nameštaja.

Pored reprezentativnih domaćih predstavnika i brendova iz drvne i industrije nameštaja, veliki broj izlagača na sajmu biće i iz Nemačke, Turske, kao i iz Francuske, Bugarske, Tajvana, Hrvatske i Slovenije.

Biće organizovan i brojni prateći program, koji uključuje predavanja, prezentacije i konferencije među kojima je i Investiciona konferencija o industriji nameštaja u Srbiji, koja će biti održana u utorak 8. novembra u Upravnoj zgradi Beogradskog sajma.

Najavljeno je da će biti prikazane i najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, pilane, sušare, kao i mehanički, električni i pneumatski alaiti.

Biće organizovana i izložba mladih dizajnera u cilju njihovog promovisanja i afirmisanja.

Najuspešnijim izlagačima biće dodeljena tradicionalna nagrada Zlatni ključ, koju dodeljuje internacionalni žiri, a koja je 2015. redizajnirana u kontekstu promene celokupnog vizuelnog identiteta sajma.

Novinu na ovogodišnjem sajmu predstavljaju razgovori sa dizajnerima i arhitektama – Design talks.

Prema rečima organizatora, ovogodišnji sajam nameštaja stavlja akcenat na poslovni segment i u fokusu će biti kompanije koje su okrenute dizajnu, inovacijama , kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja.

Na konferenciji je rečeno i da je industrija nameštaja jedan od retkih sektora koja u Srbiji ostvaruje suficit.

Prema ranijim podacima većina preduzeća iz drvne industrije Srbije spada u kategoriju malih preduzeća (97 odsto).

Radno vreme Sajma nameštaja je u utorak i sredu od 10.00 do 19.00, a od četvrtka do nedelje od 10.00 do 20.00, dok je radno vreme Sajma mašina od utorka do subote od 10.00 do 19.00.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete karta košta 200 dinara, dok je za učenike stručnih škola i fakulteta ulaz 10. i 11. novembra besplatan, a za parking treba izdvojiti 100 dinara po satu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.