U trendu

Sanacija oštećene fasadu zgrade Gradske uprave

BEOGRAD – Velike vremenske nepogode praćene jakim vetrom i velikom količinom padavina, koje su u sredu pogodile Beograd, prouzrokovale su pucanje dela fasade na zgradi nekadašnjeg „Ineksa“, u kojoj se nalazi deo gradskih sekretarijata i službi Gradske uprave Grada Beograda.

Zbog toga je prostor oko sedišta Gradske uprave obezbeđen sigurnosnim trakama koje sprečavaju prolazak pešaka, potvrdio je za Beoinfo sekretar za opšte poslove Marko Kulić.

Kulić je naveo da je, usled vremenskih neopogoda, tokom noći došlo do pucanja dela fasade na zgradi nekadašnjeg „Ineksa“ i da trenutno dve betonske ploče vise sa 20. sprata zbog čega su angažovane sve službe Sekretarijata za opšte poslove.

Osim toga, dodao je, angažovani su Saobraćajna policija, Komunalna policija, vatrogasci i specijalne alpinističke ekipe.

Prostor koji se nalazi ispod problematičnog dela fasade je obezbeđen, a uskoro će Saobraćajna policija zatvoriti deo Ulice Starine Novaka, kako bi čitav prostor bio bezbedan po vozila i pešake, kazao je Kulić.

„Nadamo se da će ove posledice nevremena biti sanirane u najkraćem mogućem roku“, rekao je sekretar za opšte poslove Marko Kulić.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog saveza Srbije, padavine koje su juče pogodile Beograd bile su najintenzivnije još od katastrofalnih poplava 2014. godine.

Kako je navedeno, nepogode takvog tipa ne mogu da se spreče, a tokom nevremena u centru grada palo je 30 do 40 litara kiše po kvadratnom metru u roku od svega 40 minuta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.