U trendu

Sanirana dva sportska terena u bloku 70a na Novom Beogradu

BEOGRAD – Kompletna sanacija dva sportska terena na Novom Beogradu u bloku 70a je završena, a prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, radovi su koštali oko 7,4 miliona dinara.

Tereni se nalaze u ulici Omladinskih brigada između brojeva 232 i 234, na ukupnoj površini od 2.607 metara kvadratnih.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo završili rekonstrukciju ova dva terena u bloku 70a“, rekao je Vesić, i precizirao da je od počeka ove godine na teritoriji grada Beograda rekonstruisano i izgrađeno ukupno 14 sportskih terena, a u poslednjih pet godina skoro 200.

„Mislimo da je to veliki doprinos tome da oživimo javne prostore, da deca miogu da se igraju i koriste sportske terene. To je za nas važno i to ćemo nastaviti da radimo“, izjavio je Vesić.

Sportski tereni u bloku 70a su rekonstruisani na inicijativu građana, rekao je Vesić i dodao da je JKP „Zelenilo Beograd“ dobro uradilo posao i u skladu sa svetskim standardima.

Sanacija je podrazumevala obnovu asfaltnog zastora koji ispunjava standarde za igrališta, kako na terenu za košarku tako i na terenu za mali fudbal.

Takođe, sportska igrališta su baštenskim ivičnjacima odvojena od zelenih površina, a postojeći koševi popravljeni i postavljeni na nove temelje.

Sanacija je podrazumevala i popravku postojećih klupa na samom terenu, izgradnju stepeništa i staza sa ivičnjacima, postavljanje klupa i đubrijera, kao i obnovu postojećih travnjaka.

Kada je reč o bloku 70a, Vesić je najavio da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda u svom rebalansu staviti projekat uređenja Savskog keja.

„Kada bude završeno projektovanje, a za to treba sigurno 6, 7 meseci, možda i godinu dana, krenućemo u rekonstrukciju keja, i ovaj kej će biti uređen onako kako je uređen i na Sava promenadi, i građani ovog dela grada će imati zaista uređen kej kakav i treba da bude“, rekao je Vesić.

Kako je istakao, kada bude počeo da se gradi novi Savski most, stari Savski most će biti prebačen ovde, gde će takođe biti napravljen parking.

„Na taj način građani ovog dela grada će moći da, bez ikakvih problema, pešice pređu na Adu Ciganliju, čime ćemo rasteretiti ulaz na Adu Ciganliju, što je veoma važno, posebno leti“, zaključio je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.