U trendu

Sastanak sa Grabar Kitarovićevom bio dobar i otvoren

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sastanak s predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović u Mostaru bio otvoren i dobar, ali da su imali neke nesuglasice.

„Imali smo dobar, otvoren razgovor, čini mi se iskren sa obe strane. Taj razgovor nije bio lak. Mislim da smo se dobro razumeli da treba da sačuvamo stabilnost i mir u regionu, da gledamo u budućnost, da pokušamo da se nešto redje i manje okrećemo prošlosti. To je najkorektnije što mogu da kažem o tom sastanku. Nismo se u svemu saglasili, ali to je logično i normalno“, kazao je Vučić u Subotici.

Predsednica Hrvatske izjavila je juče, posle kratkog sastanka sa Vučićem u okviru Medjunarodnog sajma privrede u Mostaru, da odnosi dve zemlje nisu tako napeti kao što se čine i da je „retorika bila malo jača“ zbog izbora u Hrvatskoj.

Inače, premijer je danas kritikovao rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine zato što je kaznilo novinarku Svetlanu Božić Krainčanić zbog toga što je premijeru na konferenciji za novinare postavila pitanje u ime Inicijative mladih za ljudska prava.

„Pajtićev i Čankov direktor RTV kaznio je, kako ja čujem, novinarku RTV. Tobož zbog mene. Nemojte da kažnjavate Svetlanu Božić zbog mene, jer ja volim njena pitanja. Uživam u njenim pitanjima. Uživam da odgovaram… To je razgovor. To je demokratija. To je dijalog“, rekao je Vučić.

On je zamolio da nikoga ne kažnjavaju u njegovo ime.

Direktor RTV Vojvodine Srdjan Mihajlović kaznio je novinarku suspenzijom i umanjenjem plate.

Ona je 1. aprila na konferenciji za novinare Vučiću postavila pitanje Inicijative koja je neposredno pre konferencije protestovala ispred zgrade Vlade i tražila od Vučića da odgovori na pitanja šta misli o političkom projektu „velike Srbije“ i da li se odriče politike koju je vodio devedesetih godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar