U trendu

Savez antifašista Vojvodine pozvao gradjane na proteste

Savez Antifašista Vojvodine (SAV) pozvao je danas sve one koji su zabrinuti za sudbinu Srbije i Vojvodine da se pridruže gradjanskim protestima.

„Antifašisti Vojvodine ne pozivaju na podršku odredjenoj partijskoj opciji. Mi pozivamo na podršku protestima koji traže ispunjenje uslova u borbi za zdravo, bogato i demokratsko društvo. Pridružite se borbi za državu bez nasilja, društvo bez mržnje, ulice bez straha za našu decu“, naveo je SAV u saopštenju.

Dodali su da gradjani žele da žive u društvu u kom „čovek može imati kičmu bez strahovanja za radno mesto“, novinar radi po pravilima profesije a ne po diktatu moćnika, i pretnja i ucena nemaju nikakvu snagu spram glasa gradjana.

„Nećemo odustati od ove borbe, ovde živimo i želimo da i ostanemo. Želimo da ovde ostane i mladost, lepa, obrazovana, razigrana, ona koja planira bolji život za sebe, koja osigurava budućnost svima nama. Znamo da to nije lako. Tražimo više društvene solidarnosti. Tražimo lično odricanje i lični primer“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju, SAV je ocenio da društvo neće postati bolje bez ličnog aktivizma gradjana koji moraju biti hrabri da bi postali slobodni i ponosni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar