U trendu

SBB fondacija donirala automobil dobrotvornoj organizaciji BELhospice

SBB fondacija danas je Smart automobil donirala organizaciji BELhospice, prvoj specijalizovanoj dobrotvornoj organizaciji u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima u uznapredovalom stadijumu.

Ta fondacija je saopštila da sada već tradicionalno, punih 10 godina, uoči novogodišnjih i božićnih praznika upućuje donacije institucijama i organizacijama koje se bore za bolje sutra.

„Opredelili smo ukupno 10.000 evra donacije i ove godine, ovog puta za humanitarne organizacije BELhospice, Evo ruka i Ženski centar Užice “ rekla je CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije Jovana Lukić.

Naglasila je značaj podrške takvim organizacijama.

„Kako bismo zaista pokrenuli pozitivne promene u društvu, veoma je važno da podržimo organizacije koje pružaju pomoć, utočište i brigu ugroženim kategorijama stanovništva“, rekla je Lukić.

Istakla je da je BELhospice jedna od njih, te izrazila uverenje da će im automobil olakšati svakodnevnu brigu o pacijentima.

BELhospice, zahvaljujući svom timu medicinskih i socijalnih radnika, ali i psihologa, obezbedjuje specijalizovane usluge onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti, navodi se u saopštenju.

Pruža i podršku njihovim porodicama edukujući ih o načinu na koji oni treba da brinu o sebi, ali i pacijentima.

„Ova donacija nam znači puno i zahvaljujemo se SBB fondaciji na podršci, jer naša četiri mobilna tima, koji brinu o pacijentima na kućnom lečenju koriste trenutno samo dva vozila“, rekla je izvršna direktorka BELhospice centra Vera Madžgalj.

Naglasila je da će ta organizacija sada imati bolji pristup korisnicima, koji, kako je rekla, omogućava i efikasnije pružanje usluge svim pacijentima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar