U trendu

SDS neće učestvovati u razgovorima o formiranju Vlade

Predsednik Socijaldemokratske (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da SDS neće učestvovati u razgovorima sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o fomiranju Vlade i apelovao na buduću vladu da smanji agresiju u javnom dijalogu.

„Ne vidimo razlog za učestvovanje u razgovorima o formiranju vlade sa SNS, budući da smatramo da su upravo vlade koje je u prethodne četiri godine vodila SNS, odgovorne za stanje u kom se Srbija danas nalazi“, rekao je Tadić i dodao da SDS ostaje snažna opozicija takvoj „štetnoj i nekompetentnoj politici“.

Kako je prenela SDS, Tadić je naveo da se SDS zalaže za otvaranje dijaloga izmedju vlasti i opozicije i da u tim razgovorima može da učestvuje samo kao opozicija, a nikako kao sagovornik na temu formiranja vlade.

Tadić je apelovao na buduću vladu da se smanji agresija u javnom dijalogu i poboljša stanje demokratije, kako bi se stvorili preduslovi za bilo kakav dijalog.

U saopštenju SDS je navela da ne želi da bude deo vladajuće koalicije koja je unazadila Srbiju u prethodne četiri godine i da smatra da vlada koju vodi SNS ni u ovom mandatu neće prekinuti sa štetnom politikom, čije posledice su katastrofalno ekonomsko stanje i uništavanje demokratije i pravne države.

SDS nastavlja, kako se navodi, političku i demokratsku borbu protiv politike oličene u nesmetanom rušenju centra Beograda pod fantomkama, jer upravo takva politika je dovela do urušava ekonomije, prava i demokratije u Srbiji.

„Gradjanima koji su glasali za nas, kao za snažno opoziciono orijentisanu stranku, dugujemo nastavak nedvosmisleno opozicionog delovanja, a za njihove interese nastavićemo dosledno da se borimo u parlamentu i kao opoziciona stranka svim dostupnim demokratskim sredstvima“, piše u saopštenju.

U Skupštini Srbije u toku su konsultacije mandatara i lidera SNS-a Aleksandra Vučića sa parlamentarnim strankama o novoj vladi.

U 17.00 je počeo razgovor Vučića sa predsednicima LDP-a Čedomirom Jovanovićem i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom.

LDP, LSV i SDS zajedno su nastupili na izborima 24. aprila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar