U trendu

Sećanje na Zorana Đinđića

U Srbiji je danas obeleženo 14 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića. Članovi Liberalno-demokratske partije (LDP) obeležili su godišnjicu tradicionalnom „Šetnjom za Zorana“.

Premijer Aleksandar Vučić i članovi Vlade Srbije položili su danas venac na spomen-ploču Zoranu Đinđiću u dvorištu Vlade.

Danas se navršava tačno 14 godina od atentata na Đinđića, tadašnjeg premijera, na koga je pucano dok je izlazio iz automobila u dvorištu Vlade.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za predsednika Republike Nenad Čanak izjavio je danas da atentat na Zorana Đinđića nije bio hitac u jednog čoveka, već u jednu ideju i da budućnost neće biti drugačija od sadašnjosti sve dok se ne budemo suočili sa prošlošću.

Čanak je, posle šetnje u čast ubijenog premijera Srbije, rekao da, svaki put kada se seti Đinđića, jedino o čemu razmišlja jeste činjenica da još nisu otkriveni i kažnjeni politički podstrekivači njegovog ubistva, kao i oni koji su stvorili atmosferu u društvu u kojoj je moglo da dođe do takvog zločina…

Svaki korak napravljen tokom ove šetnje, izraz je težnje ljudi koji dele „osećaj 12. marta“ da zemlju izvuku iz ludila u kojem se nalazi godinama, poručio je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Prilikom obeležavanja 14. godišnjice ubistva Zorana Đinđića, Jovanović odao je poštu bivšem premijeru, rekavši da su šetnje koje se svake godine održavaju u njegovu čast, izraz beskrajnog poštovanja i večite obaveze prema njemu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)