U trendu

Sednica šabačkog parlamenta iz trećeg pokušaja

Posle dvodnevnih pokušaja odbornika Srpske napredne stranke da fizički spreče održavanje 24. sednice Skupštine grada Šapca i menjanja tri lokacije zasedanja, sednica je održana juče, a usvojeno je više od 20 odluka, važnih za fukcionisanje grada.

Odbornici SNS-a, koja je u ovom gradu opoziciona, zahtevali su da govore o temi koja nije bila na dnevnom redu i nije u nadležnosti lokalnog parlamenta. Reč je o raspisivanju izbora za Savet MZ „Mrđenovac“, jedne od seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada, za šta je ovlašćen jedino predsednik Skupštine grada. Ne uvažavajući najpre gradsku odluku, a zatim upozorenja i opomene predsedavajućeg, 12 odbornika SNS-a fizički je onemogućilo održavanje zasedanja. Sednica je ipak održana bez prisustva odbornika SNS-a.

Kako je ocenio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, ovakvo ponašanje odbornika Srpske napredne stranke je neprihvatljivo u demokratskom društvu, degradira odborničko zvanje i sramoti čitav grad.

– Ruganje demokratskim institucijama nespojivo je sa državnom politikom, ali i naporom šabačke lokalne samouprave da usvaja primere evropske prakse. Ono što su pokazali odbornici SNS-a unazađuje nas kao društvo i građanima Šapca nanosi veliku štetu, poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

O dešavanjima u lokalnom parlamentu 14. i 15. oktobra, osim najviših državnih organa, obavešteni su misija OEBS-a u Srbiji i Majkl Devenport, šef Delegacije EU u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar