U trendu

Sekretarijat: Vesic se posveceno bavi interesima građana

BEOGRAD – Vesić se veoma posvećeno bavi interesima građana Beograda, poručju iz Sekretarijata za javni prevoz povodom pisanj pojedinih medija i napada na njega.

„Vesić veoma posvećeno bavi interesima građana Beograda, kao i stalnim unapređenjem sistema javnog prevoza, povećanjem kvaliteta usluga u gradskom i prigradskom prevozu putnika“, navode u Sekterarijatu.

Kažu i da oni svakodnevno prate sve gradske, prigradske i lokalne linije javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, što je više od 520 linija, od kojih je 175 gradskih, 107 prigradskih i 215 lokalnih, te dodaju da se gradskim prevozom upravlja iz operativnog kontrolnog centra Sekretarijata koji radi 24 sata nedeljno, dok prigradskim i lokalnim prevozom upravlja prevoznik, a Sekretarijat prati realizaciju prevoza i interveniše kada uoči neodržavanje polazaka ili po prijavi putnika.

Navode takođe da je od septembra 2019. godine do danas linija 493 (Mladenovac – Beograd) je pojačana sa 26 novih polazaka. Trenutno ta linija ima 204 polaska radnim danom i ti su polasci dodati na opravdan zahtev građana Mladenovca.

Sekretarijat navodi da se linija 493 ne redukuje tokom primene letnjeg reda vožnje kao što se redukuju sve ostale linije javnog prevoza putnika, a takođe, za vreme praznika na ovoj liniji se primenjuje red vožnje za radni dan za razliku od svih ostalih linija na kojima se primenjuje nedeljni red vožnje.

U Sekretarijatu kažu da su obavili proveru nakon što 16. i 17. maja Lasta nije imala određeni broj polazaka na toj liniji, a na osnovu prijava putnika i utvrdili da je reč o nekoliko desetina polazaka, za koje je Lasta u nekim slučajevima prijavila određene probleme i kvarove, ali je utvrđeno i da su neke prijave bile neosnovane.

Dodatnu proveru obavila je kompanija „Kentkart“, a Sekretarijat je tražio od Laste da se u što kraćem roku izjasni pisanim putem o razlozima zbog kojih su izostali polasci.

Zaključak kompanije „Kentkart” je da u svakom slučaju broj kvarova vozila koja nisu mogla da se evidentiraju u okviru sistema nikako nije mogao da utiče na pomenuti broj neostvarenih poluobrta 16. i 17. maja 2022. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.