U trendu

Sekulić: Nije novost da je stanje u medijima loše i da je položaj novinara loš

Predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija Zoran Sekulić rekao je danas da nije novost da je medijska slika u Srbiji loša, da je položaj novinara loš, da postoje politički i finansijski pritisci, napadi na novinare i da se „stvari u vremenu i prostoru pogoršavaju“.

On je u Beogradu, na predstavljanju istraživanja „Prava mera medija“ rekao da nije novost da je obustavljen rad na medijskoj strategiji, ali da je novost da je ona „restartovana“.

Profesorka Ekonomskog fakulteta Galjina Ognjenović rekla je da nema konkretnih podataka o mnogim stvarima vezanim za medije, pa se procenjuje da je medijsko tržište oglašavanja 170 miliona evra, a da u Srbiji ima više od 2.000 medija.

Vanda Kučera, potpredsednica kompanije „I&F McCann Grupa“, koja je radila na istraživanju, rekla je da istraživanje predstavlja samo pregled dostupnih baza podataka.

Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio rekao je da preporuke koje budu donete na osnovu istraživanja, mogu da budu korišćene u novoj medijskoj strategiji.

„Na početku smo bitnog procesa i nova medijska strategija treba da iskoristi sve rezultate“, rekao je Oricio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.