U trendu

Selaković: Minitarstvo će upotrebiti sve mogučnosti da se Ivanović pusti da se brani sa slobode

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da će to ministarstvo učiniti sve u okviru svojih mogućnosti da međunarodnoj zajednici i Briselu skrene pažnju na „skandalozan slučaj Olivera Ivanovića i zatraži da bude pušten da se brani sa slobode“.

„Ako se ovako u toku postupka ponašaju sudsko veće i oni koji mu sude, kakvu presudu možemo da očekujemo, ako imate desetine svedoka koji ga ne terete, a njemu se ne dozvoljava da se brani sa slobode uz sve garancije koje država Srbija daje, kakvu presudu možemo da očekujemo? Ovo nekome može da izgleda kao Kafkin proces“, kazao je Selaković na teliviziji Pink.

Selaković je ponovio da je nedopustivo i skandalozno da se Ivanoviću produžava pritvor, iako je u pritvoru gotovo 560 dana.

On je ukazao da sudsko veće apsolutno ignoriše grancije koje je Vlada Srbije dala da će se Ivanović pojavljivati na svakom pretresu, da neće uticati na svedoke.

„Teško je reći šta tu više možemo da uradimo. Mi smo kao Vlada dali garacije i možemo da insistiramo na međunarodnim adresama, možemo da tražimo da se samo pogleda kako se vodi postupak protiv Ivanovića, a kako je vođen protiv Dreničke grupe“, kazao je ministar pravde.

Oliveru Ivanoviću je pritvor produžen do 6. oktobra, a on je nakon te odluke stupio u štrajk glađu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.