najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Selaković: Srpske sudije od Nove godine u togama

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković najavio je da će od Nove godine sve sudije u Srbiji dobiti sudijske toge, a zaposleni u sudovima radne uniforme.

Ministar je rekao da će sudijske toge biti predstavljene danas u okviru tog savetovanja.

Sudije bi tako od januara 2016. godine trebalo da tokom sudjenja nose crne odežde sa belim okovratnicima, kako se do sada videlo samo u inostranim filmovima.

Zaposleni u sudskoj administraciji će dobiti uniforme u skladu sa njihovim zaposlenjima, zapisničari, sudska straža…

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o sudijama u togama.

3 komentara
  1. bedi

    Još samo da izmisle neku ekskluzivnu veš mašinu pa da lopovluk, kriminal i korupcija koji vladaju trećom granom vlasti ili bolje rečeno tom interesnom grupom ispod toga, sve lepo o trošku oštećenih građana RS lepo operu! Jer kad nema poštovanja zakona i kad sudije krše USTAV RS i kad su ti vajni sprovodioci (ili bolje da kažem sprovodnici) volje naroda direktno odgovorni za javašluk I anarhiju u društvu onda se ne može ni govoriti o vladavini prava, o trećoj grani vlasti već nažalost samo o interesnoj grupi, koja će sad i biti obučena kao sprovodnik odnosno kao grobar pravnog sistema Srbije !

  2. gale

    Veoma bitna stvar u našem korumpiranom sudstvu.

  3. Prvoslav

    Zar mislite da će toge podići autoritet sudija i sudova. Korumpiranost sudstva, tj. celokupnog pravosudnog sistema, mora se lečiti pravim lekovima: hapšenjem, izvođenjem pred sud (nove sudije), smena skoro kompletnog tužilaštva, inspektora u miliciji, njihovo procesiranje i suđenja za kriminalne radnje. Kompletni pravosudni sistem nije nezavistan, njime komanduju kriminalci: sitni i krupni, tajkuni, državna mafija – sprega političara i kriminalaca itd. Toge, to će biti samo jedna cirkuzantska predstava!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike