U trendu

Šešelj: „Ako mi ne verujete da se događaj desio, moraćemo ponovo“

Lider SRS Vojislav Šešelj, dan posle incidenta sa hrvatskom zastavom u Skupštini Srbije, obratio se novinarima i rekao da će i dalje „pljuvati, gaziti i paliti zastavu hrvatske ustaške države“, ali je glavna tema pres konferencije bila da li se to zaista i dogodilo, jer niko od novinara to nije video.

„E, ovo je prava zavera. Ja hoću novi sudski postupak, a vi kažete nije se desilo. Ne znam šta da vam dogovorim. Zašto bih izmislio? Da li mi baš svi novinari ne veruju? Ima li neko da veruje?“, pitao je Šešelj.

Pošto novinari nisu odgovorili, Šešelj je zaključio:

„Niko? E, ovo je je prava novinarska zavera danas. Moraćemo ponovo“, rekao je Šešelj.

„Zaista je neverovatno da vi sumnjate da se događaj desio, ali desio se, a čak i da se nije desio, efekat je sasvim solidan“, dodao je lider radikala.

On je naveo da je skupštinsko obezbeđenje videlo da se to dogodilo, te da su se radikali „rvali sa njima“.

„Članovi delegacije su čuli kad sam im opsovao majku. Prvo sam rekao da sam im zgazio hravstku ustašku zastavu i onda sam im opsovao svima majku ustašku. A šta vi hoćete da kažete, da smo se izmislili, a budale nasele? Pa, to bi bilo izvanredno da je tako, ali nismo izmislili“, rekao je Šešelj.

On je pozvao novinare da pitaju ministra unutrašnjih poslova da li ima snimak sa ulaza u skupštinu.

Prethodno je naveo da „srpske patriote i časni Srbi podržavaju ono što su Filip Stojanović i on uradili pred Narodnom skupštinom“ i primetio da se posle toga „digla i kuka i motika“, te da su reagovali i predsednik Srbije, premijerka i predsednica Narodne skupštine.

„Kaže predsednik – ne moze se izvrgavati ruglu zastava nijedne suverene zemlje. E, može, jer pod tom zastavom je izvršena agresija na Republiku Srpsku krajinu. 200.000 srba je proterano, a nekoliko hiljada civila pobijeno i pod tom zastavom ustaški režim je proterao više od 300.000 srba“, rekao je on.

Šešejl je rekao da je SRS ponosna na svoj veliki miting od 6. maja 1992. godine i najavio da će ponovo u „srpskim Hrtkovcima“ održati miting na Đurđevdan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)