U trendu

Šešelj: Biće pritisaka da se izruče radikali

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da bi u slučaju da Srbija „poklekne pred pritiscima“ i Haškom tribunalu preda troje radikala, to predstavljalo „slom pravnog poretka“.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da će verovatno neki pritisci na Srbiju biti vršeni da se Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jove Ostojića predaju Tribunalu, i da će EU „zakerati, ali ne preterano“.

On je pozvao Savet bezbednosti UN da, kako je naveo, „napokon ukroti svoj nakaradni produkt Haški tribunal i da ga natera da privodi kraju svoje lažne procese na osnovu lažnih optužbi, koji se tamo vode protiv istaknutih srpskih političkih lidera, vojnih komandanata i policijskih oficira“.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc juče je u sedištu UN u Njujorku, podnoseći izveštaj, izrazio žaljenje što je „Srbija odstupila s puta potpune saradnje s Tribunalom“ i obavestio Savet bezbednosti UN da Srbija godinu i po nije izvršila naloge Medjunarodnog suda za hapšenje tri osobe, optužene za nepoštovanje suda.

Šešelj je povodom inicijative da se ubijenom premijeru Zoranu Djindjiću podigne spomenik u centru Beograda, rekao da Djindjić ne zaslužuje spomenik, ali da zaslužuje da se razreši njegovo ubistvo.

„Ma kakav Zoran Djindjić bio, i ko god bio, on, kao i svaki drugi gradjanin, ima pravo na istinu o njegovoj likvidaciji“, rekao je Šešelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.