U trendu

Šešelj: Kazna će mi biti drakonska

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovio je danas da neće dobrovoljno otići na izricanje presude u Haški tribunal i dodao da je saznao da će mu izrečena kazna biti drakonska, mada manja od kazne Radovanu Karadžiću.

Upitan o navodima potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića da je Haškom tribunalu poslati izveštaj o poteškoćama sa njegovim izručenjem u Hag, Šešelj je rekao da im je poteškoća to što je težak.

„Ja dobrovljno ne idem u Hag. Da li će da me nose na aerodrom ili nešto drugo, ne znam. Razumem njihove poteškoće, ja sam prilično težak, imam 130 i nešto kilograma“, kazao je Šešelj novinarima na skupu radikala u Knez Mihailovoj ulici.

On je dodao da nije dobio nikakve nove pozive ili obaveštenja o saslušanju u Specijalnom sudu povodom zahteva da bude izručen tribunalu, a koje je odloženo 10. marta.

Lider radikala dodao je i da njegovih troje stranačkih kolege, koje Medjunarodni sud za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije traži zbog nepoštovanja tog suda, neće dobrovoljno otići u Hag.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je danas da je Vlada prošle nedelje poslala izveštaj Haškom tribunalu o problemima sprovodjenja naloga da Vojislav Šešelj prisustvuje izricanju presude u tom sud 31. marta.

Ljajić je novinarima u Beogradu rekao da je Tribunal na vreme obavešten, ali da ne može da govori o sadržaju tog izveštaja jer se radi o poverljivom dokumentu.

„Dokument je pod oznakom poverljivosti i dokle god se ne skine ta oznaka mi ne možemo da govorimo o sadržaju dopisa koji je upućen Tribunalu“, rekao je Ljajić na pitanje novinara da li je Vlada u predvidjenom roku, odnosno do 15. marta izvestila Hag o problemima sprovodjenja naloga da Šešelj prisustvuje izricanju presude.

Šešelj je danas rekao i da je slogan SRS „Srbija u sigurne ruke“ i da će prvi miting „Miting bunta protiv Vučićevog režima“ u okviru kampanje biti održan 24. marta na Trgu republike u Beogradu kada će se „na dostojan radikalski način“ prisetiti žrtava bombardovanja 1999. godine, protestovati protiv kazne koja će toga dana biti izrečena Radovanu Karadžiću za ratne zločine i biti izraženo protivljenje sporazumu sa NATO-om.

On je dodao da će tokom izborne kampanje biti održano 30 mitinga, od kojih će jedan biti održan u Prištini, a jedan u Gračanici, dok će poslednji skup biti održan u Novom Sadu 20. aprila, četiri dana pred parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore u Vojvodini, za koje je kazao da je SRS posebno zainteresovan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar