U trendu

Šešelj: SRS će podržati Maju Gojković

Predsednik i poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da će ta stranka podržati izbor Maje Gojković za predsednicu Skupštine Srbije ukoliko bude postignut dogovor da potpredsednik parlamenta bude i predstavnik SRS.

„Imamo interes da imamo jednog potpredsednika Skupštine. Ako se dogovor postigne i ako bude napravljen ‘paket aranžman’ za predsednika i potpredsednika istovremeno, onda ćemo glasati, a ako bude samo za predsednika a nekad posle za potpredsednika bićemo protiv“, rekao je Šešelj novinarima u pauzi konstitutivne sednice Skupštine Srbije.

On je podsetio da je kandidat SRS za potpredsednika parlamenta Vjerica Radeta.

Na pitanje da li bi radikali ušli u vladu Aleksandra Vučića, on je rekao da bi mogli samo pod uslovom da se Vučić odrekne Evropske unije i da se orijentiše na integracije sa Rusijom i Evroazijskom unijom.

„To je osnovni uslov. Oko svega drugog bismo se mogli dogovoriti“, rekao je Šešelj.

On je istakao da će radikali biti „ljuta opozicija“ i da će kritikovati sve što ne valja a podržati ono što je u interesu gradjana i države.

Na pitanje kako se oseća u parlamentu posle 13 godina, rekao je da ima osećaj kao da je „juče bio u Skupštini“.

Šešelj je podsetio da je na poslednjoj sednici kojoj je prisustvovao poručio „dosmanlijama“ da će se iz Haga vratiti, ali da ne zna koga će sve od njih zateći.

„Evo vratio sam se, a oni su netragom nestali. Tu su možda dvojica-trojica“, rekao je Šešelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar