U trendu

Si Djinping u petak dolazi u Srbiju

Predsednik Kine Si Djinping doputovaće u petak, 17. juna, u trodnevnu posetu Srbiji, saopšteno je danas iz kabineta predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Prvog dana posete, predsednik Kine će zajedno s Nikolićem položiti kamen temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra, otkriće spomenik kineskom filozofu Konfučiju, kao i tablu novoimenovane Konfučijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine.

Dvojica predsednika će tom prilikom položiti i vence na spomenik nastradalim službenicima ambasade Kine u NATO bombardovanju 1999. godine.

Drugog dana posete, u subotu 18. juna, održaće se sastanak predsednika Srbije i Kine, kao i sastanak delegacija dve zemlje, posle čega će biti potpisano više medjudržavnih sporazuma.

Nikolić će Si Djinpingu uručiti Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici, a nakon ceremonije uručenja ordena, predsednik Kine sastaće se s predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i s predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

Trećeg dana posete, u nedelju 19. juna, predsednici Nikolić i Si posetiće Železaru Smederevo, gde će im domaćin biti premijer Aleksandar Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar