U trendu

Sindikati Sloga traže smenu direktora beogradske Čistoće

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zatražili su danas smenu direktora beogradskog JKP Gradska čistoća Marka Popadića zbog požara u pogonu tog preduzeća u kom je izgorelo pet vozila.

Sindikati su zatražili sprovodjenje istrage kako bi se utvrdilo da li pogon gde se desio požar ima upotrebnu dozvolu i da li su bili ispunjeni svi uslovi za bezbednost i zdravlje na radu zaposlenih.

„Ostavku i odgovornost tražimo zbog njegove sada već očigledne nesposobnosti da upravlja javnim dobrom, budući da je ovo drugi požar za vreme njegovog upravljanja kojim se Beogradu i gradjanima nanosi velika materijalna šteta, ali i zagadjenje“, stoji u saopštenju.

Upozorili su i da u JKP Gradska čistoća postoje „ozbiljne afere sa javnim nabavkama tablet uredjaja po ‘astronomskim’ cenama od više desetina hiljada evra po komadu, dok su im pogoni nebezbedni za rad i tekuće održavanje“.

U požaru koji je jutros oko 3.00 izbio u pogonu otpada u Višnjičkoj ulici izgorelo je pet vozila, a povredjenih nije bilo, izjavio je ranije direktor Gradske čistoće Marko Popadić.

„Do požara je došlo oko 2.50 kada se zapalilo pet vozila JKP Gradska čistoća. Brzom intervencijom vatrogasne jedinice koji su došli sa šest vozila, apožarje gasilo 20 vatrogasaca, izbegnuta je veća materijalna šteta, koja je veoma velika“, rekao je Popadić.

Dodao je da su potpuno izgorela tri kamiona nabavljena pre osam meseci, i dva vozila nabavljena 2012. i 2010. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.