Sindikati zahtevaju od ministra Stefanovića hitnu suspenziju premeštaja zaposlenih

Foto: Beta

Osam policijskih sindikata odlučilo je danas da pošalje zahtev ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da se pod hitno suspenduju sva doneta rešenja o premeštaju zaposlenih i najavilo proteste od subote, 26. decembra ukoliko im do srede, 23. decembra, ne budu uvaženi zahtevi.

„Poštovani ministre, rešenja o premeštaju na druga radna mesta koja su preko noći, netransparentno i bez jasno definisanih kriterijuma doneta, utiču na urušavanje ugleda, časti i dostojanstva ličnog i profesionalnog integriteta i zdravlja, kako zaposlenih tako i članova njihovih porodica, ozbiljno narušavanje medjuljudskih odnosa u organizacionim jedinicima što direktno dovodi do podrivanja bezbednosnog sistema“, naveli su sindikati u saopštenju koje je prosledio Nezavisni policijski sindikat Srbije.

Oni su naveli da će u zahtevu biti i utvrdjivanje jasnih kriterijuma za sprovodjenje racionalizacije radnih mesta, da se utvrdi odgovornost rukovodioca organizacionih jedinica koji su svesno i sa umišljajem uticali na donošenje rešenja, da se hitno izvrši istinita i realna dekriminalizacija policije.

Medju zahtevima je i donošenje jasnog socijalnog programa za eventualne prekobrojne državne službenike koji su zaposleni u MUP, kao i da poslodavac informiše sindikate i zatraži mišljenje od njih u skladu sa Zakonom o radu, o donošenju bilo kakvih akata koji se odnose na radno-pravni status zaposlenih.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar