U trendu

Situacija sa migrantima na granicama Srbije stabilna

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je situacija sa migrantima na državnim granicama Srbije stabilna, kao i da se u ovom trenutku u prihvatnim centrima i centrima za azil u Srbiji nalazi oko 1.300 migranata.

„U ovom trenutku mi imamo stabilnu situaciju na granicama. Sve jedinice naše policije i vojske i drugih državnih organa nalaze se na izvršenju svih zadataka da ne dozvolimo ilegalne prelaske granice. Dakle, nemamo novi prilv miganata na našu teritoriju“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Na pitanje koja će biti uloga Srbije u vezi sa migrantima, nakon dogovora EU i Turske, Stefanović je rekao da će Srbija pomoći da se migrantska kriza smiruje i da će podržati sva rešenja za koja se opredeli EU i države članice unije.

„Mi smo spremni da budemo deo rešenja. Ne smatramo da smo dovoljno veliki da bismo mogli da igramo nekakvu značajnu ulogu izmedju EU i Turske. To je nešto što Srbija sebi ne daje kao značaj, ali hoćemo da budemo deo rešenja“, naveo je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.