U trendu

Situacija stabilna, nema opasnosti od poplava

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić izjavio je danas da je situacija u Srbiji stabilna i da je na snazi redovna odbrana od poplava, kao i da nema ugroženih kuća i objekata.

„Bez obzira što u mnogim krajevima – Čačanskom, Užičkom i u većem delu Srbije postoji nagli porast vodostaja, ali je to još u redovnoj odbrani. Nema nekih opasnost. Niti bi po najavama trebalo da bude većih problema, osim u bujičnim potocima i rekama, ali je to prolaznog karaktera. Ne bi trebalo da bude ugroženo gradjanstvo“, rekao je Nikolić agenciji Beta.

On je naveo i da su zbog padavina vodostaji u Valjevskom kraju porasli, naročito na reci Ub, Tamnavi i Gračici, gde je došlo do izlivanja reka u nebranjenom delu u poljoprivredno zemljište.

„Nema ugroženih kuća i objekata. Takodje, na istim rekama u profilisanim i kanalisanim delovima reka nema izlivanja. Tu se tretira kao redovna odbrana od poplava. Sinoć je bilo malo problema na cerskom slivu, oko Šapca. Potok Zmajevac se malo izlio po dvorištima, gde su stambene jedinice napravljene na samoj obali tog potoka u nebranjenom delu“, naveo je on.

Nikolić je kazao da nije bilo ugroženih kuća, ali da su neki ljudi preventivno smešteni u Dom kulture.

On je rekao i da su ekipe Sektora u potpunoj pripravnosti od ponedeljka i da će se situacija pratiti na terenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar