U trendu

SKGO raspisuje konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnim samoupravama

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO), objavila je danas da je, u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“ koji finansira Vlada Švedske, i ove godine raspisala konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi „Drugačije od drugih“.

Konkurs je namenjen novinarima lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija i u konkurenciju će biti uzeti prilozi objavljeni u periodu od 1. januara do 15. oktobra ove godine, a rok za prijavu radova je 15. oktobar, navedeno je u saopštenju.

Teme konkursa su: EU integracije, zaštita životne sredine, unapredjenje poslovne klime, prevencija i upravljanje vanrednim situacijama, kao i rodna ravnopravnost i ljudska prava na lokalnom nivou.

U okviru konkursa „Drugačije od drugih“ biće dodeljeno ukupno sedam nagrada, autori najboljih priloga biće nagradjeni laptop računarima.

Ocenu o najboljim medijskim prilozima doneće nezavisni žiri, koji čine iskusni urednici vodećih redakcija: Olivera Petrović Stojančić (RTS), Lana Gedošević (Blic), Zoran Sekulić (Fonet), Vladan Samardžić (Večernje novosti) i Srđan Bošković (Radio Beograd 1).

Nagradjeni novinari biće predstavljeni na finalnom skupu krajem ove godine.

Oni koji konkurišu iz štampanih medija treba da pošalju štampane priloge, u štampanoj ili elektronskoj formi i to kopiju teksta sa podacima o sebi, datumu objave i novinskoj redakciji, uključujući kontakt.

Za elektronske – radio i televizijske priloge potrebno je da autori pošalju kopiju priloga na dvd disku, uključujući podatke o sebi, datumu emitovanja i televizijskoj/radio stanici na kojoj je prilog emitovan, kao i kontakt.

Novinari koji konkurišu sa onlajn prilozima treba da pošalju print skrin i link ka objavljenom prilogu, uključujući podatke o autoru, datumu objave i medijskom veb portalu na kojem je tekst objavljen, kao i kontakt.

Priloge treba poslati Službi za informisanje SKGO elektronskim putem na milos.obradovic@skgo.org i informisanje1@skgo.org ili poštom na adresu Stalna konferencija gradova i opština – Služba za informisanje, Makedonska 22/VIII, 11000 Beograd, sa naznakom Medijski konkurs „Drugačije od drugih“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.