Skoro 7.000 slobodnih mesta u predškolskim ustanovama u Beogradu

U predškolskim ustanovama u Beogradu u 2017/18. godinu biće 6.881 slobodno mesto za decu, a upis će trajati od 8. do 19. maja , saopštio je danas Sekretarija za obrazovanje i dečju zaštitu.

Roditelji će u 17 ustanova moći da konkurišu za 5.115 mesta u jaslama, 1.537 mesta u vrtićima i 229 mesta za produženi boravak predškolaca, mimo obaveznih četiri sata boravka za sve predškolce.

Sekretrijat je naveo da će predškolskim ustanovama koje ispunjavaju uslove odobravati i povećanje broja mesta do 20 odsto ukoliko bude takvih zahteva. Od broja ovogodišnjih zahteva zavisiće broj dece koja će biti na listi čekanja.

U beogradskim predškolskim ustanovama ukupno boravi oko 60.000 dece, dok za oko 9.000 mališana Beograd refundira deo troškova boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama.

Zahtev za upis dece roditelji mogu da podnesu elektronskim putem i neposredno u ustanovama. Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna, dok će upisne komisije razmatrati žalbe roditelja do kraja tog meseca.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike