Skot o penzionisanom generalu Lazareviću na čelu „Besmrtnog puka“: Sramota (foto)

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot smatra da je sramotno što je penzionisani vojni general Vladimir Lazarević u Nišu predvodio marš „Bemrtnog puka“.

Skot podseća da je Lazarević osuđen za ratne zločine.

„Sramota je da osuđeni ratni zločinac korača ispred onih koji žele da odaju počast saveznicima koji su umirali boreći se za pravdu i mir u Evropi. Dan Evrope = evropske vrednosti“, naveo je Skot na svom Tviter nalogu, uz objavu fotografije na kojoj Lazareviću pridržava kaput generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

General Lazarević koji je nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije, pred Haškim tribunalom je osuđen za zločine protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja i druga nehumana dela na 14 godina zatvora.

Pušten je na uslovnu slobodu u decembru 2015. nakon, što je više od 10 godina proveo u pritvoru Tribunala u Sheveningenu.

(Tanjug)

21 komentara
 1. Vlahović Goran

  E baš nam šište ja.a šta misli američki šupak!!!

 2. milovan

  Pa da nije SKOT. Nebi mogao biti ambasador.

 3. Moravac

  Svaka čast za prelepu vojnu paradu,da nam malo vrati nacionalni ponos,nakon mnogo poniženja,HVALA !!!! This yours nomination- „war criminals“ is word from personally your(property) tribunal,not ours,exept few hundred 5`octobers traitors/product of „Soros-globalisation“ !! Živeo general Lazarević,robijao je što baštini patriotizam,sateran u Hag(ucenjen i isporučen) od strane marioneta(postavljenih nato bombama),inače briljantno edukovan je da što više zagorča život svakom neprijatelju Srbije,pa naravno da ima i dosta ožalošćenih,“jer tako smo u mogućnosti“.zar ne ?! Možda nije lako slediti primer sa juga „Država“,gde su nedavno crnci i jenki-simpatizeri uklonili bistu gen.Lee-a, mi balkanci ne „prevrćemo ćurak“ tako lako i pogotovo nekažnjeno !!?

 4. Radoica

  Naravno da su masovna grobnoca u Batajnici i hladnjace u Dunavu sa albanskim civilima i decom ratni zlocin ,kao sto je i ratni zlocin svako ubijanje Srba i drugih civila koje se desavalo tokom tragicnih devedesetih.I za sve to valjda neko mora da odgovara.Zlocin se ne moze braniti time sto se negira pogotovu posle ocitih dokaza. Strasno je koliko je medju nama onih koji opravdavaju zlocine koje su pocinili pripadnici njegove nacije cime u moralnom smislu postaju saucesnici Nedostatak samokritike skupo nas kosta..

  1. Bogoljub

   Lepo je biti samokritican, kazes? Radica?

 5. Mučenik

  KRITIKA KAO OD SKOTA! Američkog ambasadora Kajl Skot niti je pitao neko za održavanje Parade, niti ga pitao ko će učestvovati. U slobodnoj zemlji Srbiji svaki građanin može da se šeta zemljom koliko hoće do mile volje, bar tu smo slobodni. Kajl Skot skotski je pomenuo generala Lazarevića u najnegativnijem kontekstu. On nije nikakav zločinac, već je branio svoju zemlju od zločina nad Srbijom koji je učinila ambasadorova zemlja sa saveznicima. Tribunal u Hagu je sudio braniteljima protiv zločina i umesto pravi zločinci da odgovaraju, odgovaraju rodoljubi i branitelji svoje zemlje od strane nemani. Ako neće Sud da kaže istorija će reći koje stvarno zločinac, mada se znalo i tada kada su načinjeni zločinački napadi nad jedne miroljubive zemlje. Veće krivice za događaje u zločinačkom napadu na Srbiju 1999. godine ima Monika Levinski od srpskih generala pa i od Lazarevića, a o Klintonu i da ne pričamo. Bolje mu je da vrati one tri milione evra Srbiji, koje mu je nepromišljeno “dao” naš političar. Predlažem vlastima da Skota proglase za personu non grata.

 6. popovv

  u tudjem oku se vidi trn,,a vlastitom ni panj se nevidi..

 7. Anonimni

  Skot je SKOT…

 8. Anonimni

  Bravo Lazo.

 9. alien

  Ej Krstarice i vi ste podlegli nacisrborodoljubima.

  1. Anonimni

   Pa gde ćeš većih zlocinaca od vas amerikanaca.Do sada ste u ratovima koji ste zapocinjali radi vasih interesa,ubili civila nezna im se broj.Zato ćuti slugo samoga djavola!!

 10. Anonimni

  Ovaj ambasador u skladu sa imenom i ne cudi. Cude ovi nasi skotovi.

 11. Anonimni

  Sramota je sto Skoto i njegove SS trupe jos uvek nalaze na teritoriji Srbije .

 12. Anonimni

  VULIN napada savjetnicu Tacija da iznosi lazi oko tog ratnog zlocinca na paradi a ne sme ambasadora SAD corkan ko corkan.

 13. Anonimni

  pa koji sud.nepravde i katolicki.

 14. Anonimni

  Na paradi mira nema mesta ratnom zločincu. A dok se ne dokaže drugačije, general Lazarevic jeratni zločinac i tačka. to nisam ja izmislio, nego postoji pravnosnažna odluka suda.

  1. Anonimni

   Moreee…, marš u matrini i ti, i taj sud, i taj Skot, i svi ostali skotovi-neljudi!

  2. Milan

   Obriši se sa tom pravosnažnom odlukom. U stvari tebi treba voda ne možeš ni za to da je iskoristiš.

 15. Anonimni

  Dear Mr Scott, You bombed us. If I were you, I’d keep quiet. People usually do when they have nothing clever, or at least decent, to say… Yours sincerely, A Belgrader

 16. Milan

  Ti si Skote jedna sramota. General Lazarević je srpski heroj! I sramota je vaš ponos general Kasper koji je istrebljivao indijance.

 17. Anonimni

  Sramota je i da saveznici iz drugog svetskog rata nas bombarduju.

Napišite komentar