U trendu

Skup podrške Putinu u centru, ispred Hrama se očekuje više od 100.000 ljudi (foto)

Na Terazijama kod Hotela „Moskva“ okuplja se veliki broj građana iz cele Srbije, koji će, u znak podrške predsednicima Rusije i Srbije Vladimiru Putinu i Aleksandru Vučiću, prošetati do Hrama „Svetog Save“ na Vračaru, gde će pozdraviti dva predsednika, kasnije popodne.

Oni nose zastave Srbije, zastave sa likom Aleksandra Vučiha na kojima piše „Vučić Srbija“, zatim zastave sa obeležjima SNS na kojima piše „Vučiću Srbine“, transparent na kome su fotografije srpskog i ruskog lidera, a može se videti i transparent na kome piše: „Jedan od 300 miliona“.

Na jednom transparentu piše i: „Sloboda, pravo, čast, pravda, mir-jednim imenom Putin“, kao i: „NATO decenijama traži najače rusko oružje, a ono im je pred nosem, jedno je u Rusiji- to je rusko srce, a drugo najače je Putin“.

Ima i transparenata s natpisima „Za slobodnu i pristojnu Srbiju“, „Srbija i Rusija večni prijatelji“, a na ruskom i srpskom jeziku napisano je i „Srbi i Rusi – braća zauvek“.

Podršku poseti Vladimira Putina Srbiji dali su na ovaj način građani iz cele Srbije, Kraljeva, Loznice, Niša, Kruševca, Kragujevca, Novog Sada…

Prema programu, šetnja od Hotela „Moskva“ do Hrama „Svetog Save“ gde će građani pozdraviti predsednike počeće u 17 sati.

Kako se procenjuje, na platou ispred Hrama Svetog Savet, očekuje se dolazak više od 100.000 građana.

Vučić i Putin učestvovaće u pravljenju dela jednog mozaika na ikoni Obraz gospodnji, tako što će zalepiti kamenčiće u bojama ruske i srpske zastave, kao svojevrstan zavet bratstva i potvrdu jakih prijateljskih odnosa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar