U trendu

Skup u Srebrenici obezbedjuje 1.200 policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač saopštio je danas  da će oko 1.200 policajaca iz Republike Srpske biti angažovano na obezbeđenju komemorativnog skupa u Potočarima kod Srebrenice 11. jula i da očekuje da će sve proteći bez problema.

Lukač je novinarima u Banjaluci naveo da neće biti posebno pojačane mere bezbednosti zbog najavljenog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočare, kod Srebrenice.

Mere obezbeđenja su na takvom nivou danema potrebe bilo šta menjati, rekao je ministar policije RS.

Lukač je rekao da će, prema nekim procenama, komemorativnom skupu u Potočarimaprisustvovati više od 80 delegacija. On je dodao da „raspolaže informacijama s terena da u Maršu mira Bošnjaka, koji je već krenuo iz Nezuka prema Srebrenici, za sada nema bilo kakvih ratnih zastava, majica ili bilo kakvih provokativnih obeležja“.

„Nikome nećemo dozvoliti da prekida taj marš, jer niko nema pravo na to. Policija RS će to sprečiti i omogućiti da se marš odvija bez problema i onako kako je i planiran“, rekao je Lukač, komentarišući najave Udruženja ratnih vojnih invalida iz Zvornika da će „preseći“ put učesnicima Marša mira ako budu nosili provokativna obeležja i ratne zastave Armije BiH.

I ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara rekao je da je na nivou Federacije BiH formiran Operativni štab za obezbedenje komemorativnog skupa u Potočarima i izrazio nadu da će sve proći u najboljem redu i miru. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar